Kennismakingsgesprek staatssecretaris Karremans bij Nederlandse Sportraad

Op 2 oktober is Vincent Karremans, staatssecretaris voor Jeugd, Preventie en Sport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op bezoek geweest bij de Nederlandse Sportraad (NLsportraad). De staatssecretaris en de aanwezige raadsleden hebben hun tijd vooral besteed aan een inhoudelijk gesprek over de kansen en uitdagingen op het gebied van bewegen en sport.

Kennismakingsgesprek staatssecretaris Vincent Karremans bij de Nederlandse Sportraad
Beeld: Wiebe Kiestra

Voorzitter Tom van ’t Hek trapte het gesprek af door een drietal aandachtspunten te benoemen. Hij deelde de toenemende zorgen van de raad over de beweegarmoede en de urgentie om daar snel actie op te ondernemen. Hij bepleitte op basis van eerdere adviezen een regierol voor de rijksoverheid bij het maken van een lange termijn strategie om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. En hij besprak ideeën om tot een toekomstbestendige aanpak te komen.

Staatssecretaris Vincent Karremans in gesprek met de Nederlandse Sportraad
Beeld: Wiebe Kiestra

Vervolgens ontstond een levendig gesprek waarin over beleid op korte en lange termijn is gesproken, concrete ideeën werden getoetst aan de kennis van raadsleden en diverse adviezen van de NLsportraad de revue passeerden. Ook is gesproken over de adviesrol die de NLsportraad kan spelen in de aankomende regeringstermijn van de staatssecretaris. Een eerste advies dat hij dit najaar ontvangt gaat over het in beweging houden en krijgen van 65-plussers. Dit advies wordt nog gegeven op verzoek van de vorige minister van VWS, maar raakt meerdere thema’s die bij de kennismaking aan de orde zijn gekomen. 

Voorzitter Tom van 't Hek samen met raadsleden Marjolein Bolhuis-Eijsvogel en Elke Snijder van de Nederlandse Sportraad in gesprek met staatssecretaris Vincent Karremans
Beeld: Wiebe Kiestra